Degustacja kwaszonek

Początek wiosny to znakomita okazja, by promować zdrowy styl życia. W barze Mlecznym „Czwórka” przyszedł czas na degustację pysznych i przede wszystkim zdrowych kwaszonek. Nasi klienci mieli okazję skosztować tych pochodzących z Gospodarstwa Ogrodniczego Pana Janusza Majewskiego, który specjalizuje się w produkcji kapusty kwaszonej, ogórków kwaszonych, kapusty białej, kapusty pekińskiej oraz jabłek. Towar przechowywany w chłodniach jest dostępny przez cały rok w ponad 24 punktach sprzedaży w Ostrowcu Św., a ponadto w siedzibie firmy przy ul. Chmielowskiej 13 w Częstocicach.
Kwaskowatość to jeden z najbardziej dominujących smaków w polskiej kuchni. Sama kapusta kwaszona jest jednym z narodowych dań, którym zajadamy się w postaci dodatku do głównej potrawy. Ponadto często traktujemy ją jako odrębny przysmak spożywany oddzielnie. Do „rodziny” kwaszonek bez wątpienia zaliczają się także ogórki kwaszone, które można wykorzystywać na różne sposoby. Poniżej relacja fotograficzna z wydarzenia. Zapraszamy na kolejne degustacje. Szczegóły znajdziecie Państwo na plakatach.